Üretim Aşamaları

şeffaf branda tente imaları kurulumu

Üretim Aşamaları

Branda Üretim Aşamaları

İşletmemiz entegre tesis olup, iplik olarak alınan ürün, entegre tesisimizde işlendikten sonra ham bez kumaş ve pvc olarak mamül hale getirilir. Müşterinin isteğine göre çadır ve branda ürünleri  olarak üretimi yapılır.

İşletmemiz İstanbul – Sanayii Bölgesinde faaliyet göstermektedir.
Teknik Tekstil sektörünün farklı kollarında faaliyet gösterdikten sonra çadır ve branda üretimi ve çadır imalatı konularında üretimine yön vermiş ve bu sektörde faaliyet göstermektedir.
Ürünlerimizi sadece ülkemizin pazarına sunmakla yetinmeyip, Asya’dan Avrupa, Ortadoğu ve birçok dünya ülkelerine ihracatımız vardır.
İşletmemiz, kuruluşundan itibaren dünya standartlarında ürün yapmayı ilke edinmiş ve bu doğrultuda alt yapısını sürekli geliştirmiş olup, personelin üretimde kalite bilincini yerleştirmiştir.
İşletmemiz, yüksek kapasitesi, modern teknolojisi ve uzman personeliyle CE, TSE ve ISO 9001 standartlarında mal üretmektedir.
İşletmemiz entegre bir tesis olup tüm üretim aşamaları kendi bünyesinde gerçekleşmektedir.

depo hangar şantiye çadırı imalatı

depo hangar şantiye çadırı imalatı

Labarotuarlar

Laboratuarımızda gelen hammaddelerin ve mamul haline gelen ürünlerin kalite kontrol, makavemet, uzama gibi testleri yapılır. Yine bu kısımda müşteri talepleri doğrultusunda yeni renk çalışmaları, ar-ge çalışmaları yapılmaktadır. Labratuvarımızda belli başlı şu test cihazları bulunmaktadır.

  • Çekme – uzama testi cihazı
  • Refraktometre
  • Viskozimetre
  • Renk haslığı test cihazı
  • Etü (Fırın)
  • Mikrometre
  • El mikseri ve diğer laboratuar cihazları.

Çözgü Ünitesi

İthal edilerek satın alınan iplikler kalite kontrol labratuvarında kontrol edildikten son hammadde deposuna alınır. Daha sonra iplikler üretimin ilk aşaması olan çözgü işlemi için depo şefi tarafından çözgü bölümüne alınarak normal cağarlık makinesine dizilir. 3,5 metre enindeki çözgü makinesinde iplikler çözülerek leventlere sarılır. Hazırlanan leventler taharlama işleminin yapılması için dokuma ünitesine gönderilir.

Branda imalatı

Branda imalatı

Dokuma Ünitesi

Dokuma ünitesi 13 adet su jetli dokuma makinesi ve 7 adet sulzer marka hava jetli dokuma makinelerinden oluşmaktadır. Bu makinelerde 100 cmden 300 c enine kadar dokuma yapılabilmektedir. Çözgü ünitesinden gelen leventler taharlama işlemine tabii tutulduktan sonra dokuma makinelerine yerleştirilir. İstenilen sıklığa göre ayar yapılan makinelerde dokunan bezler sermillere sarılır ve kaplanmak üzere kaplama ünitesine gönderilir.

Hamurhane Ünitesi

Kullanılan Hammaddeler:

  • PVC
  • Pilastifiyan
  • Viskozite ayarlayıcıları
  • Isı stabilizatörleri
  • Işık stabilizatörleri
  • Dolgu maddesi
  • Renklendiriciler
  • Akrilik
  • Laklar

Kalite kontrol labratuvarında kontrol edilip onaylana kimyasallar hamurhane deposuna alınır. Buradaki yüksek devirli mikserler sayesinde belirli oranlarda hazırlanan kimyasallar karıştırılır. Elde edilen hamur bir ezici yardımıyla ezilerek hamur kazanlarına doldurulur. Bu kazanlar hamur bekleme odalarına alınarak dinlendirilir. Daha sonra dinlendirilen hamurlar dokuma ünitesinden gelen bezleri kaplamak üzere PVC kaplama makinesine gönderilir.

Hangar Çadırı

Hangar Çadırı

PVC Kaplama Ünitesi Ünitesi

Kaplama makinesi ısıtma işlemi rezistanslarla sağlanan 10 adet bölümden oluşur. Sisteme bez olarak giren yarı mamüle direkt hamur sıvama işlemi yapılarak mamül haline gelir.
Sıvama işlemi basit olarak şu şekilde yapılır. Hamurhane kısmında hazırlanan hamur ham bez üzerine bir bıçak vasıtasıyla istenilen kalınlığa göre sıyrılır. 190-200 derecedeki kabinlere girerek plastikleşmesi sağlanır. Plastikleşme esnasında kullanılan hammaddelerden ( PVC, DOP, STABİLİZATOR vs.) meydana gelen uçucu gazlar pvc kaplama makinesindeki sirkülasyonla bacadan dışarı atılır. Kaplanan mamül büyük doklara sarılarak kalite kontrol ve ambalaj ünitesine gönderilir.

Kalite Kontrol Ve Ambalaj

Pvc kaplama ünitesinden çıkan kaplanmış ürünler ambalaj ve kalite kontrol ünitesine alınırlar. Burada cins ve müşteri istekleri doğrultusunda en ve boylarına göre kesilerek toplar halinde ambalaj rulolarına sarılır. Bu sarma işlemi sırasında aynı zamanda malların kalite kontrolleri de yapılır. Bozuk mallar ayrılarak müşteriye ulaşması engellenir. Ambalaj rulolarına sarılan toplar koruyucu naylonlara sarıldıktan sonra mamül bilgilerinin yazılı olduğu etiket vurularak depoya alınırlar.

Depo Ünitesi

Depo hammadde deposu ve mamul deposu olarak iki bölümden oluşur. Alınan hammaddeler depo şefi tarafından depoda kendileri için ayrılan bölümlere alınırlar. Kalite kontrol ve ambalaj ünitesinden gelen mamuller renk, sınıf ve kalitelerine göre depolanırlar. Mamulün ambalajını ve kendisini sağlıklı bir şekilde koruyabilmesi için özel olarak raflar hazırlanmıştır. Bu raflarda mamul 5 seneye kadar korunabilmektedir. Depo şefi tarafından ürünler gerekli yerlere konur ve müşteri siparişine göre yüklenmesi yapılır.

Çadır Konfeksiyon Atölyesi

Bu ünite  dikiş makinesi,  yürüyen yapıştırma makinesi el yapıştırma makinesi,  demir kesme testeresi,  büyük sanayi matkabı,  kaynak makinesi vs. gibi makinelerden oluşmaktadır. Çadır imalatında kendi ürettiğimiz pvc ürünleri veya hazır tekstil kumaşları kullanılmaktadır. Çadır üretilirken yapılan tüm yapıştırma ve dikim işlemleri kendi personelimizce yapılmaktadır. Bunun dışındaki demir, alüminyum iskelet ve aksesuarları hem kendi bünyemizce yapılmakta veya gelen taleplere göre hazır alınmaktadır. Bünyemizde her türlü çadır imalatı yapılabilmektedir. Ayrıca membran yapı çalışmaları da bu ünitede yapılmaktadır.